Software ontwikkeling/development

Over Phact. Phact is een one stop shop voor softwareontwikkeling, app development, hardwareontwikkeling, IoT, detachering, software development, hardware development in Venray, Limburg, Gelderland, Holland, Nederland. Phact startte in 2015 met al bijna 25 jaar ervaring in de telecommunicatie branch op zak. Software ontwikkeling, hardware ontwikkeling, iot portal, OutSystems in Venray, Limburg, Gelderland, Holland, Nederland. Hoe dat kan? Phact is ontstaan toen een groep mensen met een berg ervaring op zak besloot zich te richten op een nieuwe toekomst. Veel van onze medewerkers werkten al jaren in de telecommunicatie en namen hun expertise mee. Zo werd Phact geboren. Sinds 1991 ontwikkelen mensen uit ons team telecomhardware en-software voor VoIP- en SS7-carriers. BigData, analyse, development, OutSystems, ontwikkeling, partner. Venray, Limburg, Gelderland, Holland, Nederland. Kennis is een zeer belangrijk onderdeel van ons bedrijf en dus hebben we hechte samenwerkingsverbanden met onze professionele partners en toeleveranciers. Phact is dan misschien nog piepjong, maar we hebben jarenlange ervaring op gebied van software- en hardwareontwikkeling in huis.

ETL

Wij zetten graag onze expertises in om uw uitdaging aan te gaan. iOS, Android, Windows, Linux. ETL experts. Phact ontwikkelt betrouwbare, schaalbare en innovatieve high performance oplossingen, van producten voor intern gebruik tot high end producten met miljoenen gebruikers. Onze klanten verwachten perfecte service en op maat gemaakte producten en die leveren wij dan ook op uiteenlopende terreinen. Vanaf 2016 zijn we ook partner van OutSystems en ontwikkelen we razendsnel een oplossing voor uw bedrijfstoepassing.

OutSystems

OutSystems biedt met hun Rapid Application Development (RAD) platform, een platform waarmee razendsnel alle onderdelen van uw web- en mobiele applicaties kunnen worden ontwikkeld. Proof Of Concept Een investering in software brengt altijd een risico met zich mee. Dat realiseren wij ons bij Phact maar al te goed. Daarom bieden wij u een gratis Proof Of Concept (POC) aan voor uw grootste ICT uitdaging. Met onze gratis POC zullen wij aantonen dat onze software professionals uw ICT uitdaging oplossen en/of een gekozen oplossing of product succesvol kan zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak met één van onze experts.

Hardware ontwikkeling/development

Wilt u met uw organisatie aan de slag met het Internet of Things? Heeft u behoefte aan inzicht in bergen data om uw bedrijfsprocessen slimmer en efficiënter te maken? Of heeft u hulp nodig bij het ontwikkelen van maatwerk hardware-oplossingen? Neem contact met ons op en krijg inzicht in de mogelijkheden en ontvang een eerlijk advies over de beste oplossing voor uw IoT vraagstuk. Gezamenlijk bepalen we uw IoT strategie en met onze proof-of-concept-benadering kunt u uw IoT project en de potentiële zakelijke waarde snel valideren. One Stop IoT Shop Met meer dan 25 jaar ervaring met projecten in de telecommunicatie branche beschikt Phact over een grote veelzijdigheid aan ervaring en expertise op het gebied van software– , hardwareontwikkeling en data services. Deze unieke combinatie maakt van Phact een one-stop-shop voor al uw Internet of Things projecten. Nederland, gelderland, Limburg, Holland, Venray, OutSystems, Software development, App development, Hardware development. IoT. Internet of things. Big data.

IoT

internet of things

Wilt u met uw organisatie aan de slag met het Internet of Things? Heeft u behoefte aan inzicht in bergen data om uw bedrijfsprocessen slimmer en efficiënter te maken? Of heeft u hulp nodig bij het ontwikkelen van maatwerk hardware-oplossingen?

SureSense, SureAlert en SureView

Dit zijn onze producten rondom onze IoT ontwikkelingen.

Phact ISO 27001 gecertificeerd

De beveiliging van klantdata en de beschikbaarheid van onze diensten heeft bij Phact altijd de hoogste prioriteit. Onze werkwijze is nu echter ook geformaliseerd, Wij zijn er trots op dat Phact vanaf 1 september 2018 formeel ISO/IEC 27001:2017 gecertificeerd is. Een geslaagde audit heeft aangetoond dat we voldoen aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging. Wat dat betekent? Op basis van de ISO 270001 hebben we onze manier van werken geformaliseerd en hebben wij een proces ingericht om continue de kwaliteit van onze informatiebeveiliging te bewaken en te verbeteren.

{ innovation experts }
linkedin

Phact ondersteunt organisaties in hun digitale transformatie.

Het Nederlandse bedrijf Phact ontwikkelt schaalbare en innovatieve high-performance hard- en softwareoplossingen. Het bedrijf ondersteunt organisaties in hun digitale transformatie door technische ontwikkelingen te vertalen naar kansen. Dit vereist een betrouwbare en flexibele IT-omgeving. Om maximale uptime en een korte time-to-market van nieuwe oplossingen te garanderen, optimaliseert Phact continu haar eigen infrastructuur en processen. De datacenters zijn volledig gebaseerd op VMware-technologie, inclusief vSAN voor de virtualisatie van de gedeelde storage.

Als ontwikkelaar van hard- en software benut Phact haar eigen IT-infrastructuur en kennis om innovatieve oplossingen voor klanten te ontwikkelen. Het bedrijf heeft daarbij een brede focus. Vanwege de oorsprong van het bedrijf is er veel ervaring binnen de internationale telecomsector, die door de wereldwijde spreiding en hoge volumes, zeer hoge service-eisen stelt. Die expertise en kennis biedt Phact een stevig fundament om ook bedrijven uit andere sectoren te ondersteunen bij de nieuwe ontwikkelingen op het vlak van onder andere het Internet of Things (IoT).

De uitdaging

Phact koos voor een Software Defi ned Datacenter. Solutions Engineer Ray Zorg legt uit: “Snelheid en betrouwbaarheid zijn cruciaal voor onze klanten. Downtime is onacceptabel en ze willen snel nieuwe services of functionaliteit ontwikkelen en testen. Het inrichten en uitrollen van ESXi Hosts voor in onze datacenters was daarbij een vertragende factor. Door verregaande automatisering kost de uitrol geen uren meer, maar minuten. Dit bespaart niet alleen tijd, we hebben onze handen ook vrij voor innovatie en bieden klanten grotere meerwaarde.”

Phact wil ook de uitrol van VM’s verder automatiseren en stroomlijnen. Zorg: “We willen VM’s op de hosts binnen een paar minuten kunnen deployen op basis van een standaard image. Het is nu al vaak sneller om een nieuwe VM aan te maken, in plaats van de oude updaten. Door gebruik te maken van een up-to-date template weten we dat VM’s optimaal beveiligd zijn. Zo krijgen we meer grip op het proces en verkorten we de ontwikkelketen en time-to-market van nieuwe software.”

De omgeving van Phact is sterk gegroeid. Daarbij is 100 procent overcapaciteit nodig om het hoogste serviceniveau te waarborgen. Zorg: “In de datacenters zijn diverse productieclusters ingericht. Daarnaast is een cluster gereserveerd voor de beheertools, inclusief Orchestration en automatische uitrol van security-patches of andere updates. Het beheer is in een apart cluster ondergebracht, omdat we bij problemen niet het risico willen lopen dat er onvoldoende capaciteit beschikbaar is om de storing te analyseren en op te lossen.”

De oplossing

De bestaande storage bood Phact niet de gewenste robuustheid om het managementcluster te ondersteunen en vergde bovendien relatief veel beheercapaciteit. Zorg: “We willen er absoluut zeker van zijn dat we bij storingen onze machines weer snel in de lucht hebben. Daarom is de storage ook redundant uitgevoerd. Aan de andere kant is flexibiliteit een belangrijke voorwaarde. vSAN bood ons die mogelijkheden en meer. VM’s op vSAN zijn bij Phact via vSAN-specifi eke storage policies redundant geconfigureerd, waardoor de beschikbaarheid van de beheertools en het hoge serviceniveau gewaarborgd zijn. Bij vSAN worden alle disks van hosts in een grote storagepool ondergebracht. Hierdoor kan storage flexibel worden opgeschaald door disks in hosts bij te plaatsen en kan het dynamisch worden toegewezen. Verder is het heel eenvoudig om een defecte disk te vervangen.”

Resultaat

Het beheer van vSAN gebeurt bij Phact centraal. Zorg: “We hebben altijd in een oogopslag een compleet beeld van de storage-omgeving. Het is eenvoudig om de disks van hosts aan verschillende logische uitval groepen (fault domains) te koppelen. Op die manier voorkomen we dat storingen tot uitval leiden. Er is altijd een goede actieve kopie beschikbaar. Centrale storage policies op de VM’s zorgen bovendien dat de regels automatisch op een VM worden toegepast. Daarbij bepalen we op basis van hoe belangrijk een VM voor een specifiek proces is, hoeveel kopieën we op welke locatie bewaren. Zo weten we zeker dat diskuitval automatisch wordt opgevangen, zonder dat de dienstverlening er last van heeft.”

Met de keuze voor vSAN heeft Phact de beschikbaarheid van de beheertools gemaximaliseerd. Zorg: “De uptime van het beheercluster is bijna 100 procent. De support engineers hebben verder altijd een actueel beeld van de omgeving, zodat ze proactief kunnen reageren op een eventuele storing.”

Blik op de toekomst

Phact verbetert haar infrastructuur en processen continu. Zorg: “We profiteren ook van de data die ons datacenter genereert. Met VMware-tooling en eigen monitoringoplossingen stroomlijnen we het beheer. Door de performance van onze omgeving als geheel te analyseren, detecteren we potentiële problemen sneller. Met VMware kunnen we eenvoudig on-the-fly capaciteit bijschakelen of nieuwe VM’s uitrollen. Samen met VMware automatiseren we onze processen en beheeractiviteiten om klanten snel de beste oplossingen te bieden.”Klik hier om de Phact VMware case study te downloaden.